We helpen onze klanten elke dag verder in de energietransitie!

Bij YES Energie Advies werken we volgens een duidelijke visie: we helpen onze klanten elke dag verder in de energietransitie. Zo werken we ook samen met Ooijs Moois: een prachtige zelfpluktuin in de Ooijpolder. We gaan in gesprek met eigenaar Barton Arnts over onze bloeiende samenwerking en zijn mooie bedrijf.

Bij YES Energie Advies werken we volgens een duidelijke visie: we helpen onze klanten elke dag verder in de energietransitie. Zo werken we ook samen met Ooijs Moois: een prachtige zelfpluktuin in de Ooijpolder. We gaan in gesprek met eigenaar Barton Arnts over onze bloeiende samenwerking en zijn mooie bedrijf.

‘We zoeken samen naar onze mogelijkheden’

Lekkere, versgeplukte vruchten, die vind je bij Ooijs Moois. Barton vertelt: “Van 1 juni tot 1 oktober kunnen mensen hier zelf fruit of een mooi boeket bloemen plukken. We bieden zo een echte beleving van mooie, verse en lokale producten.”

Multifunctioneel bedrijf

Door de jaren heen is het bedrijf een multifunctionele organisatie geworden. “Natuurlijk kunnen bezoekers volop genieten van de rust en de belevenis van het plukken van hun eigen frambozen, bramen of bessen of het knippen van een vers boeket bloemen”, begint Barton. “Maar er is meer: we werken bijvoorbeeld ook al 14 jaar samen met Kemnade Pluryn. Hierdoor kunnen (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking of met ernstige gedragsproblemen met veel plezier in onze pluktuin werken.”

“We besteden ook veel aandacht aan biodiversiteit en landschapsonderhoud”, gaat Barton verder. “Vijf procent van onze akkerbouw bestaat uit de aanleg van nieuwe natuur. Denk aan hoogstam fruit, knotwilgen en hagen. We hebben mooie paden waar mensen kunnen recreëren, tussen de vlinders, vogels en andere dieren die een schuilplaats vinden in onze aanplanting. Sinds het voorjaar van 2023 bevindt de tweede pluktuin van Gelukkige Groentes zich ook op ons terrein. Genoeg ontwikkelingen, dus!”

Opwek van zonne-energie

Zo ook op duurzaamheidsgebied. Ooijs Moois besloot een paar jaar geleden namelijk te investeren in zonne-energie. Barton: “Ik kwam toevallig in contact met YES bij de businessclub van NEC. Toen ging het balletje rollen: we kwamen in contact met DKC-Rademakers. Die verzorgden de levering en installatie van de zonnepanelen. Inmiddels is het dak van onze loods volledig bedekt en wekken we onze eigen energie op.”

Samen delen


Met de aanleg van de zonnepanelen wekt Ooijs Moois meer energie op dan ze zelf nodig hebben, en dus kunnen ze delen. Er komen namelijk steeds meer kosten kijken bij het in balans houden van het overbelaste stroomnet. Daarom is de samenwerking met YES erg belangrijk, vindt Barton.

“YES heeft ons met hun marktplaats ‘Groene Energie’ geholpen om passende afnemers te vinden voor ons energie-overschot. We kunnen onze opgewekte energie zo als lokaal plaatje aanbieden. En we helpen onze omgeving er écht mee. Zo gebruikt restaurant De Thornsche Molen in Persingen nu bijvoorbeeld onze energie.”

“Het delen van energie levert alleen maar voordelen op voor de afnemer, voor YES, en voor ons. We doen het nu op zo’n manier dat het voor iedere partij aantrekkelijk is. En dat geeft moed: er zijn meer mogelijkheden dan soms lijkt!”

Een parel van een samenwerking

De samenwerking tussen Ooijs Moois en YES verloopt erg goed, benadrukt Barton. “Jasper van YES is echt mijn sparringspartner, we zitten op dezelfde lijn. We zijn allebei ondernemers die vooruit willen. En zo kunnen we samen deze duurzame stappen maken! Hebben we vragen? Dan hebben we gewoon even kort contact en dan is er meteen openheid en duidelijkheid. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de registratie: we kunnen meteen zien hoeveel van onze energie er naar een bepaalde afnemer gaat en voor welke prijs. Die korte lijnen zijn erg fijn!”

“Bovendien zorgt ons duurzame verhaal ervoor dat we ons bedrijf milieu- en energiebewuster wordt. Het mooiste is natuurlijk als mijn kinderen het later overnemen, en ze er net zoveel energie en kracht uit halen als ik. En wie weet wat de toekomst brengt: misschien gaan we wel energie opslaan in een buurtaccu.”

Wat de toekomst ook in petto heeft, Barton staat er met open armen in: “Ik vind het fijn dat we met YES samen kunnen zoeken naar de mogelijkheden op energiegebied. En dat we die zoektocht creatief en vol enthousiasme aanpakken.”

YES Marktplaats ‘Groene Energie’: hoe werkt dat?


Benieuwd geworden naar de Marktplaats ‘Groene Energie’? We leggen je uit hoe het werkt: we kijken naar jouw energiecontract en verkopen via onze marktplaats jouw overtollige energie voor de beste prijs. Dit is een betere oplossing dan de lage vergoeding voor teruglevering die je krijgt van energieleveranciers. We maken hierbij gebruik van twee meters en twee verschillende contracten: één voor levering en één voor teruglevering van energie. Voor elke situatie maken we een voorstel, zodat de oplossing altijd helemaal past bij jouw bedrijf.


Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Neem direct contact op

YES Energie ondersteund al honderden bedrijven, verenigingen en vastgoedpartijen in Nederland bij het optimaliseren van hun energiekosten en het realiseren van projecten op het gebied van duurzame energie. Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

4,8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Social media