Update energietoeslag: vraag nu een voorschot aan op jouw energietoeslag

2 februari 2023 -
Update energietoeslag: vraag nu een voorschot aan op jouw energietoeslag

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom energietoeslag van de overheid. Belangrijk om te weten is dat voorwaarden verschillen per gemeenten en per situatie. Bekijk daarom goed de regelingen van jouw gemeente.

Op dit moment is de overheid bezig met een nieuw wetsvoorstel dat aansluit op de huidige leefsituatie. Dit betekent ook dat de energietoeslag anders zal zijn dan die van afgelopen jaar. Door de inflatie gaat het maximale inkomen dat energietoeslag kan aanvragen omhoog. Het verschilt overigens wel per gemeenten hoe hoog deze grens is. De verwachte invoering van de wet is in juni 2023.

Ook is aan gemeenten de mogelijkheid geboden 500 euro van de energietoeslag van 2023 bij de toeslag van 2022 te voegen. Hiermee kan de eerste periode van 2023 overbrugd worden. Kom jij in aanmerking? Bekijk het op de website van jouw gemeente en vraag het voorschot nu aan.

Wil je meer informatie over de toeslag van 2023? Onze collega Arthur praat je graag bij over de mogelijkheden. Neem contact met ons op!