Terugleververgoeding voor de elektriciteit die je zelf produceert

5 mei 2022 -
Terugleververgoeding voor de elektriciteit die je zelf produceert

Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je een teruglevercontract afsluiten. Je krijgt dan een vergoeding voor de stroom die je aan het stroomnet teruglevertWe leggen je uit hoe dat werkt.

Wanneer je meer dan 50.000 kwh per jaar kan terugleveren aan het energienet, is het zeker de moeite waard een teruglevercontract aan te vragen. Elke elektriciteitsleverancier kan een aanbod doen om jouw overschot aan geproduceerde elektriciteit op te kopen. De leverancier mag hierbij zelf de hoogte en vorm van de vergoeding bepalen.

Hoge energieprijzen geven ook hogere terugleververgoedingen
Aangezien de leveranciers niet gebonden zijn aan regels over de vergoeding, wordt de vergoeding bepaald door de werking van de vrije markt. De energiemarkt is continu in beweging en de prijzen zijn afgelopen tijd flink gestegen. Maar ieder nadeel heeft weer zijn voordeel: vanwege de hoge energieprijzen krijg je ook een hogere vergoeding voor teruggeleverde stroom. Een terugleveringscontract afsluiten kan met de leverancier waarbij je elektriciteit afneemt, maar ook met een andere leverancier.

Tweede meter
Voor het terugleveren is het van belang dat je een tweede meter met eigen EAN-code hebt. Maar geen paniek: ook met de realisatie hiervan helpt YES jou graag verder.

Een terugleververgoeding is dus sterk afhankelijk van de betrokken energieleverancier. YES vergelijkt niet alleen de afnamecontracten van verschillende energieleveranciers, maar ook de teruglevercontracten en streeft hierbij naar het meest optimale contract. Lees hieronder meer over onze werking bij de inkoop van contracten.

Lees meer over onze collectieve inkoop!