Teruggave energiebelasting Particulieren

Alle huishoudens in Nederland hebben recht op een teruggave energiebelasting door middel van heffingskorting. Deze heffingskorting wordt meestal direct verrekend op de energiefactuur, maar in veel gevallen gebeurt dit per elektra aansluiting in plaats van per huisnummer. Zo gebeurt het vaak dat vastgoedeigenaren een lagere teruggave energiebelasting krijgen dan waar zij wettelijk gezien recht op hebben. Om de rechtmatige heffingskorting te realiseren moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan en moet een aanvraagproces gestart worden. Omdat deze aanvraag best een lastig en tijdrovend proces kan zijn, zetten we onze experts graag voor jou in om jouw extra heffingskorting te realiseren!

Check mijn heffingskorting

Professional team

Snelle oplossingen

Volledige pakket

Haal meer rendement uit jouw vastgoed

Ook voor de kleinschalige vastgoedeigenaar geldt dat je graag een mooi rendement uit je pand haalt. Een belangrijk onderdeel daarvan is ervoor zorgen dat alles goed is geregeld en dat je geen onnodige kosten maakt. Door de heffingskorting op jouw energiefactuur op de juiste manier aan te vragen kan YES ervoor zorgen dat je veel geld terugkrijgt. In de toekomst, maar ook tot 5 jaar terug! 

Neem eens contact met ons op om te bespreken of jij in aanmerking komt voor de teruggave energiebelasting op basis van extra heffingskorting.

Wel geld terug, geen extra kosten!

Afhankelijk van jouw situatie kan de extra heffingskorting behoorlijk wat geld opleveren. Toch zijn er maar weinig mensen die op de hoogte zijn van deze mogelijkheid. En zelfs wanneer men wel op de hoogte is, zorgt de hoeveelheid administratief werk er vaak voor dat niet wordt doorgezet met het aanvragen van de teruggave energiebelasting. Zonde toch?

Daarom kan het de moeite waard zijn om samen te werken met YES. Als CIRE-gecertificeerd adviseur werken wij transparant en doen wij er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk van informatie te voorzien en volledig te ontzorgen. Dat geldt ook voor het aanvraagproces voor de heffingskorting: we beoordelen jouw situatie, dragen zorg voor de volledigheid van de aanvraag, stellen een motivatie op en nemen de communicatie met de betrokken instanties op ons.

Al met al zorgt YES ervoor dat jij met minimale inspanning de heffingskorting ontvangt waar jij maximaal recht op hebt. En bij YES betaal je alleen een vergoeding wanneer we een aanvraag succesvol voor je afronden.

Hoe gaat YES te werk?

Indien je een aanvraag bij ons indient checken we gratis jouw situatie. We sturen je dan een vrijblijvend voorstel dat je uiterlijk de volgende dag zal ontvangen. Op basis van inzicht in je situatie en ons voorstel kun je vervolgens beslissen of je ons voor jou aan het werk wil laten gaan. Bij YES werken we op basis van no cure, no pay. Dat betekent dat wij alleen een vergoeding in rekening brengen wanneer de extra heffingskorting aan jou wordt uitbetaald. Dus geen geld terug, geen kosten voor jou.

Ook een flinke som energiebelasting terug ontvangen?

Ben je nieuwsgierig of jij als vastgoedeigenaar ook aanspraak maakt op een aanzienlijke teruggave energiebelasting? Wil je meer weten over de voorwaarden voor de extra heffingskorting en ben je benieuwd wat YES voor jou kan betekenen? We gaan graag met je in gesprek over jouw specifieke situatie en de mogelijkheden die wij zien! 

Neem contact op

Waarom kiezen voor Yes

Wij winnen 91% van de ingediende aanvragen

YES staat voor persoonlijke benadering en volledige ontzorging

Wij werken volgens no cure, no pay

Al meer dan 5000 succesvolle huiseigenaren gingen je voor

Je kunt ook voor aanvullende energieservices bij ons terecht

Check mijn heffingskorting

Ervaringen van onze klanten

Lees meer

4,8

Altijd zeer deskundig te woord gestaan, en alles geregeld. En keurig het geld op de rekening ontvangen.

Godefried

Ze zijn accuraat, reageren snel en werk zeer grondig. Kortom een bedrijf om aan te raden!

LR Brill

Door gebruik te maken van de expertise van (mdw.) Yes heeft onze organisatie veel financieel voordeel gehad. Medewerkers zijn oprecht betrokken en actief om klant te helpen.

H. de Rooij

Vind het prettig zaken doen,ik lever het aan ,en jullie doen het werk waar je goed in bent , dat geeft mij weer tijd voor werkzaamheden waar ik goed in ben Gr Ron.

Ron de Wilde

Ik heb YES leren kennen als een bedrijf dat optimaal meedenkt, en daarbij ook met creatieve oplossingen durft te komen. In hun advisering gaan ze ver, en dat is wel zo prettig omdat “energieland” de afgelopen jaren een nogal turbulent speelveld is geworden.

Kees van Cappellen

Voor verschillende panden maken we gebruik van de dienstverlening van YES Energie. Dit verloopt naar tevredenheid.

Stephan Peters

Veelgestelde vragen

In Nederland hebben huiseigenaren van woningen met een verblijfsfunctie recht op vermindering van de energiebelasting voor een elektriciteitsaansluiting. Deze vermindering noemen we heffingskorting. Deze korting wordt doorgaans op de energiefactuur verrekend, maar hierbij wordt vaak geen rekening gehouden met het aantal huisnummers dat achter één aansluiting zit. Daarom lopen veel huiseigenaren elk jaar weer een flinke teruggave energiebelasting mis.

Het aanvragen van de extra heffingskorting is een lang proces dat vraagt om een hoop documentatie en een hoop geduld. Het kan meerdere jaren duren voordat een dergelijke aanvraag helemaal rond is. Voor ons als gespecialiseerd adviseur zijn dergelijke trajecten aantrekkelijk omdat we vooraf al duidelijk weten welke documentatie we nodig hebben en hoe we ervoor kunnen zorgen dat aanvragen kansrijker zijn. Tevens beschikken we over een netwerk en de nodige expertise om ervoor te zorgen dat onze aanvragen relatief snel behandeld kunnen worden.

Neem direct contact op

YES Energie ondersteund al honderden bedrijven, verenigingen en vastgoedpartijen in Nederland bij het optimaliseren van hun energiekosten en het realiseren van projecten op het gebied van duurzame energie. Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

Over ons

Sinds 2007 adviseren wij met 24 medewerkers bedrijven, organisaties en instellingen in heel Nederland hoe zij hun energiekosten kunnen optimaliseren. Met innovatieve tools ontzorgen we je door alle vragen over energie in behandeling te nemen.

100% duurzaam

Elektrisch vervoer en thuis werken ter voorkoming van CO₂-uitstoot staat bij ons hoog in het vaandel.

Lees meer

4,8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Social media