‘Sommige dingen kun je veel beter aan een professional overlaten’

Café de Fuik, Bistrobar Berlin, Bascafé, Bistrobar Bankoh en Bistrobar Beaune: Thijs van Gastel verkoopt gezelligheid. Met vijf horecazaken is er altijd wel wat te doen en is er elke dag een nieuwe uitdaging. Zo ook het regelen van de energie. Daarvoor heeft Thijs de hulp van YES ingeschakeld.

Café de Fuik, Bistrobar Berlin, Bascafé, Bistrobar Bankoh en Bistrobar Beaune: Thijs van Gastel verkoopt gezelligheid. Met vijf horecazaken is er altijd wel wat te doen en is er elke dag een nieuwe uitdaging. Zo ook het regelen van de energie. Daarvoor heeft Thijs de hulp van YES ingeschakeld.

Niet ieder restaurant of horecagelegenheid die te koop komt, spreekt Thijs aan. Wanneer hij weer een nieuwe parel te pakken heeft, is het belangrijk dat die aan een aantal dingen voldoet. “De locatie moet bij ons plaatje passen. Het moet spannend en verrassend zijn. En de locatie moet ruimte hebben om een open karakter te kunnen creëren. Bijvoorbeeld met een open keuken. Het is vaak een gevoel wat je hebt bij een locatie. Als je daar naar binnenloopt en gelijk denkt: hier kunnen we wat mee!”

Specialisten in eigen vakgebied

Vanaf begin af aan heeft Thijs goed gekeken naar wat hij zelf allemaal kan en wat andere mensen of bedrijven veel beter voor hem konden doen. “Vanaf de start werk ik daarom al met een vast team aan adviseurs en bouwploegen. Daardoor heb ik een goede band met die mensen en weten ze precies wat ik wil. En dat is erg fijn, want zij zijn specialisten in hun vakgebied dus die kan ik gewoon lekker hun gang laten gaan.”

Zo was Thijs ook op zoek naar een expert die hem hielp met het inkopen van energie. “Via via ben ik bij YES terecht gekomen. Een aantal jaren geleden nam ik een café over en daar waren zij al een beetje bij betrokken en zo is eigenlijk onze samenwerking ontstaan. Op een gegeven moment heb ik gewoon gezegd: ga alsjeblieft alles voor mij verzorgen wat betreft energie. Ik heb liever dat een professional zich daarmee bezighoudt.”

“YES lost het voor ons op”

“YES ondersteunt je hele energieverhaal en ook meer dan dat. Want ze kijken ook of er nog meer uit te halen is. Toevallig heb ik laatst met onze adviseur Arno naar Bistrobar Berlin gekeken. We hadden daar een bepaalde verlichting en ik was benieuwd wat het kost om dat te vervangen naar nog duurzamer. Hoe snel heb ik dat terugverdiend en hoe kunnen we dat het beste oplossen? Dan komt hij langs, drinken we samen een kop koffie en gaan we het even berekenen. Die kosten hebben we dus al binnen een jaar terugverdient, bleek al snel. Dan zijn we gek als we het niet zouden doen. Ik bel gewoon Arno op en hij zegt: ik los het op voor je. Daarom vind ik het zo fijn werken met YES.”

Neem direct contact op

YES Energie ondersteund al honderden bedrijven, verenigingen en vastgoedpartijen in Nederland bij het optimaliseren van hun energiekosten en het realiseren van projecten op het gebied van duurzame energie. Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

4,8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Social media