Samenwerking met Boonstoppel Subsidie Advies

3 maart 2021 -
Samenwerking met Boonstoppel Subsidie Advies

‘Twee specialisten in één totaalpakket’

YES Energie Advies werkt als adviesbureau aan grote, duurzame projecten. Dat zijn vaak projecten waar subsidie bij komt kijken. Daarvoor werken we samen met Boonstoppel Subsidie Advies. Deze maand laten we je zien voor welke subsidieregelingen wij samen projecten uitvoeren.

 Wat doet Boonstoppel Subsidie Advies?

Boonstoppel Subsidie Advies vormt de intermediair tussen bedrijven die subsidie willen aanvragen en de subsidieverstrekkers. Koen legt uit: “Bedrijven hebben soms moeite met het vinden van de juiste subsidies. Of ze weten niet hoe ze die aan moeten vragen. Dan komen wij in het spel. Wij begeleiden de subsidietrajecten. We zoeken de juiste kansen, verzamelen alle benodigde documenten, dienen de subsidie in en begeleiden ook achteraf het hele traject. Zo weet de klant zeker dat er naderhand ook niets terugbetaald hoeft te worden.”

Op het gebied van duurzame subsidies werkt Boonstoppel graag samen met YES Energie Advies. Koen: “YES begeleidt haar klanten in het organiseren van de energiehuishouding. En als daar subsidies voor gebruikt kunnen worden, dan pakken we zo’n project samen op. Het voordeel is dat onze lijntjes heel kort zijn. Zo kunnen we alles snel organiseren en regelen en is bijschakelen ook gemakkelijk.” Voor de klanten van YES is dat fijn: zij krijgen twee specialisten. “Het is echt een totaalpakket dat we samen aanbieden.”

Aan deze projecten werken wij samen

 SDE++: hernieuwbare energie en CO2-reductie

Bedrijven die hernieuwbare energie gaan produceren of CO2-reducerende technieken willen toepassen, komen in aanmerking voor de SDE++-subsidie. Ga je bijvoorbeeld zonnepanelen neerleggen met een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère), dan is dat erg interessant.

Als specialist in advies en ontwikkeling van zonneparken helpt YES Energie Advies samen met Boonstoppel Subsidie Advies bedrijven bij het indienen van een kansrijke aanvraag. Koen: “YES adviseert en realiseert de zonnepanelen en wij handelen de subsidieaanvraag af. Zo wordt de klant aan alle kanten ontzorgd.”

Groeiversneller Zon: advies inwinnen

Met een voucher Zon van De Groeiversneller van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL kunnen bedrijven in Gelderland advies inhuren om hun SDE++-subsidie om te zetten in een dak vol zonnepanelen. YES Energie Advies kan ingehuurd worden voor algemene begeleiding van het proces, maar ook voor technisch en financieel advies. Want hoe zit het eigenlijk met de dakbelasting van jouw pand? En ga je voor koop, huur of lease van je zonnepanelen? Dat kan YES voor je uitzoeken. Het regelen van de voucher neemt Boonstoppel voor haar rekening. Koen: “Wij zorgen dat de aanvraag juist wordt ingediend. Zo kan de klant zich gewoon bezig blijven houden met zijn eigen core business en datgene waar ze goed in zijn.”

EIA: aftrek voor energie-investeringen

Investeer je als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Dan kun je gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor een investering op het gebied van bijvoorbeeld led-verlichting, warmtepompen, HR-glas, biobrandstof of zonnepanelen (kleinverbruikersaansluiting) kun je dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat levert je gemiddeld 11% belastingvoordeel op. Voor 2021 is er een budget van 149  miljoen euro.

ISDE: zonnepanelen voor zakelijke gebruikers

YES Energie Advies en Boonstoppel Subsidie Advies werken ook samen bij de ISDE-subsidie. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een subsidie voor zakelijke partijen die hun pand willen verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelen- of windturbineproject. Het gaat hierbij om een kleinverbruikersaansluiting (minder dan 3 x 80 ampère). De landelijke subsidie is tot eind 2023 beschikbaar voor onder meer mkb-bedrijven, ondernemers in de land- en tuinbouw en maatschappelijk vastgoed zoals scholen, sportverenigingen en theaters. In 2021 is het budget 21 miljoen euro.

Koen licht toe: “Bij de ISDE is het voordeel over het algemeen hoger dan bij de EIA. Op het gebied van zonnepanelen lijken de regelingen erg op elkaar, maar de ISDE is meer gericht op bedrijven met een relatief hoog verbruik. Ook zit er een belangrijk verschil in het moment van indienen. De aanvraag voor ISDE-subsidie dien je voorafgaand aan de investering in, maar bij de EIA moet dat juist binnen drie maanden ná het sluiten van de koopovereenkomst gebeuren.”

Gebruik maken van een van deze subsidies?

Wil je meer informatie over een van deze subsidies of wil je ondersteuning bij het indienen? Neem dan contact met ons op!