Vianen: slim in gevels en duurzaam ondernemen

Vianen: slim in gevels en duurzaam ondernemen

Als toonaangevend producent van houten gevelelementen en houten kozijnen is duurzaamheid voor Vianen een belangrijke pijler. Hout is het meest duurzame bouwmateriaal dat er bestaat. Wij hebben onze werkwijze zo ingericht dat kwaliteit en zorg voor de leefomgeving hand in hand gaan. Zo gebruiken we technieken waarbij we bijna geen verspilling hebben van ons basismateriaal hout. Het hele kleine beetje hout dat soms overblijft verbranden we in een biomassaverbrandingsinstallatie, waarmee we weer een deel van onze kantoren verwarmen. Ook worden onze producten afgewerkt met watergedragen verfsystemen. Onze producten bewijzen dat verantwoorde keuzes niet ten koste gaan van de kwaliteit van het product.

Een logische volgende stap in het verduurzamen van ons bedrijf was voor ons duurzaam opgewekte energie. Onze zonnepanelen voorzien volledig in onze energiebehoefte, we kunnen zelfs terugleveren. We werken nu zo’n vier jaar samen met Yes Energie. Het grootste pluspunt hiervan is dat ze ons ontzorgen en voorzien van deskundig advies.

Yes Energie heeft in de aanloop en aanleg van ons zonnepark een adviserende rol gehad; zij regelen alle administratieve rompslomp. Subsidieaanvraag, aanmelden op het energienet, het onderhandelen over de stroomtarieven/het teruglevercontract; allemaal zaken die zij ons uit handen hebben genomen.

Vianen is altijd bezig met het ontwikkelen en verbeteren van waar we mee bezig zijn, zowel het product als het proces. In de toekomst willen we stabiel groeien in het produceren en verkopen van houten spouwbladen en kozijnen met de focus op innovatieve oplossingen in de hoogbouw. In de bouw is er behoefte aan geprefabriceerde componenten. Wij streven ernaar dat de puzzelstukjes in de bouw eenvoudig op elkaar aansluiten door onze kwalitatief en duurzaam hoogwaardige producten.


Alle referenties