Nieuw in Nijmegen: all day cafe HOLT

7 juli 2020 -
Nieuw in Nijmegen: all day cafe HOLT

Een vakantie naar verre oorden zit er deze zomer misschien nog niet in. Maar lekker naar het terras in eigen land kan natuurlijk altijd! In hartje Nijmegen vind je binnenkort een gloednieuwe hotspot: HOLT. Een ‘all day cafe’ waar de borrelplank centraal staat. “Met ons concept gaan we ervoor zorgen dat de oudste winkelstraat van Nijmegen nóg meer gaat bruisen”, vertelt Joël Nunes Xavier de Medeiros.

HOLT is gevestigd in het pand waar eerst Prikkels zat, op de hoek van de Houtstraat en de Lange Hezelstraat. Joël: “Een prachtige locatie. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in die straat en het begint echt te leven. Er zijn veel lunchzaken, maar wij willen juist die avondfunctie gaan versterken met ons concept.” Het nieuwe café wordt gerund door vier jonge ondernemers, die elkaar kennen van Café de Opera in dezelfde stad. Joël en zijn broer Gil runden de Opera en gaan samen met chef-kok Niels en bedrijfsleider Freek door met HOLT.

Niet de standaard bitterbal

“Bij De Opera stond de borrel vaak centraal. Daar zijn we gewoon goed in. Daarom gaan we daar nu bij HOLT mee verder. Maar dan wel op een hele innovatieve manier. We willen dat het bijzonder wordt, bij ons krijg je niet die standaard bitterbal.” HOLT start daarom met modulaire borrelplanken. Dat betekent dat gasten zelf hun plank mogen samenstellen. Joël: “Want hoe vaak gebeurt het niet dat er net dat ene stuk blauwschimmelkaas bij zit dat je niet lekker vindt? Bij ons betaal je alleen voor producten waar je écht van houdt.”

Daarnaast gaat HOLT ook veganistische borrelhapjes aanbieden. “In die markt zit nog veel potentie”, legt Joël uit. “We hebben veel onderzoek gedaan en er zijn echt toffe dingen te krijgen. Een soort Philadelphia-kaas, maar dan van kokosmelk bijvoorbeeld. Of bloembollen die precies als zilveruitjes smaken. Dat geeft ook echt het wauw-effect dat we zoeken.” Craft drinks en comfort food zijn heel belangrijk bij HOLT. “En het mañana mañana-gevoel natuurlijk ook. Tijd voor jezelf, telefoon aan de kant, geen klok aan de muur. Echt even genieten.”

De mensen uit Nijmegen kennen Prikkels natuurlijk van het ijsloket. Hoewel het eerst niet op planning stond, gaat HOLT de ijskraam toch overnemen. Joël: “IJs is niet ons ding, dachten we. Maar toen kwam Corona en stond alles stil. Met de ijskraam konden we toch nog íets gaan verkopen, dus we besloten het toch maar gewoon te doen. En dat beviel heel goed.” HOLT breidt het assortiment nog wat verder uit zodat het meer bij het concept past. “Denk maar aan milkshakes en ijskoffies bijvoorbeeld. Allemaal pure producten, met toffe instagramable toppings.”

Hout uit Nijmegen

De naam HOLT is een verwijzing naar de Houtstraat, die vroeger in het oud-Nimweegs de ‘Holtstraat’ werd genoemd. Joël: “En hout komt overal in de zaak terug. We werken bijvoorbeeld samen met Stadsboom. Die stichting werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maken meubels van hout uit Nijmegen. Ze maken bijvoorbeeld onze tafels, maar ook de borrelplanken. Op die manier kunnen we ook maatschappelijk én duurzaam ondernemen.”

De vier ondernemers hopen begin augustus de deuren van HOLT te kunnen openen. Houd hun social media-kanalen in de gaten voor meer informatie!