Netcongestie, wat is het en hoe kan YES helpen?

12 december 2023 -
Netcongestie, wat is het en hoe kan YES helpen?

Netcongestie is een probleem dat steeds relevanter wordt in de energiemarkt. Dit houdt in dat er overbelasting optreedt in het elektriciteitsnetwerk. Dit wordt o.a. veroorzaakt doordat de balans tussen teruggeleverde energie en verbruikte energie niet meer klopt.

Netbeheerders werken hard om het net verder uit te breiden maar dit gaat nog jaren duren volgens de NOS.

Hoe kan YES jou hiermee helpen?
YES verzorgt metingen voor zowel levering als teruglevering van elektriciteit. Vervolgens kijken we naar hoe we operationele processen kunnen veranderen en optimaliseren. We kunnen bijvoorbeeld aanpassingen verzorgen voor je omvormer waardoor je op de optimale momenten elektriciteit kunt terugleveren. Let op: dit geldt voor MKB klanten met minimaal 150 zonnepanelen.

YES kan je ook helpen aan een tweede aansluiting of het vergroten van je huidige aansluiting. Hierdoor kunnen de problemen van netcongestie voorkomen of verholpen worden.

TIP: Momenteel duurt de aanvraag van een aansluiting erg lang. Dit kan namelijk makkelijk meer dan een jaar in beslag nemen. Ontwikkel je een vastgoedproject of koop je een pand? Controleer je aansluiting en vraag deze wanneer nodig direct aan om problemen te voorkomen!