Monitoring Energieverbruik (EBS)

Energiemanagement speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van energieverbruik, het verminderen van kosten en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Door actief energie te beheren kunnen bedrijven en organisaties niet alleen hun operationele efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering. Met effectief energiemanagement van YES kan jouw bedrijf beter voldoen aan regelgeving terwijl je risico’s minimaliseert en meer waarde genereert voor klanten en medewerkers.

Vraag hier aan

Snel en helder inzicht in verbruik en kosten

Persoonlijke coaching door een expert

Maak gemakkelijk rapportages

Een online energiemanagement systeem

Online energiemanagement of energiemonitoring geeft je de mogelijkheid om alle aansluitingen en energiestromen te monitoren en beheren. Vervolgens kun je hierover met collega’s of marktpartijen informatie uit te wisselen. Mutaties, inzicht en rapportages kunnen eenvoudig en snel worden uitgevoerd. Daarnaast geeft het inzicht van een energiemanagementsysteem jouw mogelijkheden om energie te besparen en te voldoen aan de energiebesparingsplicht.

YES Energie zorgt voor een juiste implementatie en persoonlijke begeleiding op de werkplek, zodat je optimaal profiteert van alle mogelijkheden.

Neem contact op

Wat kan YES voor jou betekenen?

Om energiemanagement gemakkelijker in de praktijk in te kunnen passen in jouw organisatie heeft YES een pakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit onze online tool “OOke.nl” (Online Overzicht Kosten en Energieverbruik) in combinatie met persoonlijke coaching van onze experts. Deze intensieve, persoonlijke werkwijze op locatie wordt erg gewaardeerd vanuit onze klanten, waaronder gemeentes, bedrijven en sportverenigingen. Vanuit de methodiek “Learning on the job” zorgen wij ervoor dat energieverbruik van een abstracte term groeit naar een onderwerp dat lééft en te beheersen valt.

OOke.nl – de online tool van YES

Met onze online tool zorgen we voor transparantie en energie efficiëntie binnen jouw organisatie. De tool helpt jou met goed energiemanagement te werken aan een lager energieverbruik en lagere energiekosten door een verbetering van inzicht en communicatie rondom de energiehuishouding van jouw organisatie.

Inzicht in verbruik

Door eenmalig je jaardoelstelling en enkele bedrijfsgegevens in te vullen geven we je helder inzicht in het energieverbruik van de organisatie. Ook worden afwijkingen snel duidelijk en krijg je desgewenst een signaal bij het overschrijden van de ingestelde doelstelling.

Inzicht in kosten

We berekenen de energiekosten op dezelfde wijze als de energieleveranciers. Zo weet je snel waar mogelijke sluipverbruikers zitten of waar vastrechtkosten afwijken van de standaard.

Rapportages

Rapportages zoals een benchmark of jaarverbruik, geven je de mogelijkheid om het verbruik te vergelijken met andere verbruikers en voorgaande jaren. Een jaaroverzicht maak je eenvoudig in een tabel of grafiek, met een vergelijk naar voorgaande jaren.

Importeren / exporteren

Voor het gemakkelijk verwerken van de gegevens biedt OOke.nl de mogelijkheid om energiemanagement gegevens met Excel software te combineren.

Meerdere locaties

Beschikt je organisatie over meerdere gebouwen? Dan zijn de managementrapportages een handig instrument om locaties onderling te vergelijken. Handige sorteerfuncties in de tabellen geven snel zicht op afwijkende situaties. Gegevens over de locatie (aantal personen, oppervlak) worden meegewogen om een goede benchmark mogelijk te maken.

Meerdere accounts

Meer medewerkers toegang geven tot de informatie? Wij kunnen meerdere accounts aanmaken voor jouw medewerkers. Hierin bepalen we welke informatie ze mogen zien en bewerken.

Slimme meter en meterstanden

OOke.nl is gekoppeld aan de slimme meter. Grootverbruik of kleinverbruik aansluitingen passen beide in de tool. Is er nog geen slimme meter aanwezig? Wij nemen dit proces voor je uit handen en vragen er direct een aan. De actuele meterstanden worden automatisch doorgegeven én zijn inzichtelijk in de portal.

Water- en tussenmeters

We kunnen extra water- en tussenmeters toevoegen, vraag naar de voorwaarden.

Is energiemanagement verplicht?

Voor grootverbruikers is het nemen van energiebesparende maatregelen verplicht. Je bent een grootverbruiker wanneer jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt. Wie een kantoorpand heeft dient er voor te zorgen dat het gebouw vanaf 2023 minimaal aan de eisen van energielabel C voldoet. Met een goed energiemanagementsysteem en een actieve aanpak kun je ervoor zorgen dat besparingsmaatregelen gemakkelijk te implementeren zijn.

Wil je meer weten over energiemanagement en wet- en regelgeving rondom energiebesparing?

Spreek een deskundige

Kies voor energie-efficiëntie met YES energiemanagement!

Door gebruik te maken van de slimme energiemanagement-oplossingen en het energieadvies van YES maken we van vraagstukken rondom energieverbruik, kostenbesparing, maatregelen en certificaten een van de krachten van jouw bedrijf. We helpen je met onze tool en ons advies besparingen te implementeren die de energierekening omlaag brengen en jouw bedrijf een duurzaam en verantwoordelijk imago geven.

Ervaringen van onze klanten

Lees meer

4,8

Yes Energie weet het goed aan te pakken en weet de weg goed te bewandelen Prettige samenwerking en een goed resultaat

Jos

100% resultaat! Alle uitgevoerde aanvragen zijn perfect en zeer profesioneel uitgevoerd en hebben ons veel opgebracht. Onze dank.

Elisabeth

Top gedaan kan niet beter 👍

Cees

Snelle terugkoppeling ook tijdens het traject en bij diverse tussentijdse afstemmingsmomenten. Verwachtingen meer dan waar gemaakt waarvoor dank !

Marc

Altijd zeer deskundig te woord gestaan, en alles geregeld. En keurig het geld op de rekening ontvangen.

Godefried

Ze zijn accuraat, reageren snel en werk zeer grondig. Kortom een bedrijf om aan te raden!

LR Brill

Door gebruik te maken van de expertise van (mdw.) Yes heeft onze organisatie veel financieel voordeel gehad. Medewerkers zijn oprecht betrokken en actief om klant te helpen.

H. de Rooij

Vind het prettig zaken doen,ik lever het aan ,en jullie doen het werk waar je goed in bent , dat geeft mij weer tijd voor werkzaamheden waar ik goed in ben Gr Ron.

Ron de Wilde

Ik heb YES leren kennen als een bedrijf dat optimaal meedenkt, en daarbij ook met creatieve oplossingen durft te komen. In hun advisering gaan ze ver, en dat is wel zo prettig omdat “energieland” de afgelopen jaren een nogal turbulent speelveld is geworden.

Kees van Cappellen

Voor verschillende panden maken we gebruik van de dienstverlening van YES Energie. Dit verloopt naar tevredenheid.

Stephan Peters

Neem direct contact op

YES Energie ondersteund al honderden bedrijven, verenigingen en vastgoedpartijen in Nederland bij het optimaliseren van hun energiekosten en het realiseren van projecten op het gebied van duurzame energie. Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

Over ons

Sinds 2007 adviseren wij met 24 medewerkers bedrijven, organisaties en instellingen in heel Nederland hoe zij hun energiekosten kunnen optimaliseren. Met innovatieve tools ontzorgen we je door alle vragen over energie in behandeling te nemen.

100% duurzaam

Elektrisch vervoer en thuis werken ter voorkoming van CO₂-uitstoot staat bij ons hoog in het vaandel.

Lees meer

4,8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Social media