Hoe is het om bij YES te werken? Lara vertelt!

6 juni 2022 -
Hoe is het om bij YES te werken? Lara vertelt!

Lara Kranendijk kwam als student binnen bij YES Energie Advies en is inmiddels teamleider energiebelasting. Ze vertelt hoe het is om bij YES te werken.

Lara is onderdeel van het team energiebelasting bij YES. Ze vertelt: “We hebben contact met klanten over het aanvragen van extra heffingskorting en het verkleinen van hun meter. Zo kunnen mensen namelijk geld besparen.” Team YES kijkt naar het hele energietraject. “Hoe ziet het eruit en wat kunnen we daarin voor jou betekenen? En dat op een zo persoonlijk mogelijke manier. We vinden klantcontact erg belangrijk, daarom zijn we ook altijd goed bereikbaar.”

Verschillende teams
YES werkt veel met studenten die naast hun studie ook een maatschappelijke impact willen maken en willen bijdragen aan de energietransitie. “Het leuke aan YES is dat er zoveel verschillende mensen werken. De ene heeft Artificial Intelligence gestudeerd, de andere marketing en weer iemand anders Sustainable Energy and Environment.” Zelf heeft Lara HRM gestudeerd. “Eigenlijk totaal iets anders dan waar ik nu allemaal mee bezig ben, maar dat maakt het juist leuk. Bij YES werken  is heel toegankelijk: je krijgt altijd de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en bijscholing over (de ontwikkelingen op) de energiemarkt.

Naast het team Energiebelasting bestaat YES ook nog uit een team Inkoop en een team Projecten. we zijn ook bezig met projecten zoals laadpalen en zonnepanelen. En door die verschillende teams zorgen we er met zijn allen voor dat we onze klanten van begin tot eind helemaal kunnen ontzorgen.”

Work hard, play hard
Lara is erg enthousiast over het werken bij YES. Misschien overtuigt ze jou ook wel om te solliciteren! YES kan namelijk altijd gedreven mensen gebruiken. “Werken bij YES is heel leuk! Je krijgt superveel vrijheid, waardoor je bijvoorbeeld je eigen werkzaamheden kan inplannen. We werken veel met studenten en die hebben vaak een wisselend rooster met school. Dan is die vrijheid echt top.”

Maar naast het werken is er ook tijd voor gezelligheid. “Ik werk gewoon echt met mijn vrienden. Met zijn allen werken we erg hard, maar we vinden het ook belangrijk om succes weer met elkaar te vieren. Niet alleen met borrels, want we  gaan binnenkort met zijn allen naar Walibi. En de Vierdaagseborrel van YES komt er natuurlijk aan. Dat is ook reden voor een feestje!”