Het energiebudgetplafond: wat betekent dit voor jou?

10 oktober 2022 -
Het energiebudgetplafond: wat betekent dit voor jou?

Bakkers, stomerijen en andere mkb’s die veel energie gebruiken, krijgen een tegemoetkoming van het kabinet. Met dit steunpakket krijgen ze maar liefst de helft van de gestegen energiekosten vergoed. Het steunpakket is al enkele weken in de maak en zou bijna rond zijn.
Welke mkb-bedrijven vallen onder deze regeling?
De Tegemoetkoming Energiekostenregeling (TEK) gaat gelden voor bedrijven met maximaal 250 medewerkers met een verbruik dat hoger is dan 5.000 kuub gas of 50.000 kilowattuur elektriciteit.

Daarnaast is een van de voorwaarden dat minimaal 12,5 procent van de omzet bestaat uit energiekosten. Deze maatregel geldt alleen als gas duurder wordt dan € 1,19 per kuub en € 0,35 per kilowattuur elektriciteit. De vergoeding loopt op tot maximaal 160.000 per ondernemer en gaat per november dit jaar in.

Tips om op andere manieren te verduurzamen
Het overstappen op zonnepanelen kan een interessante mogelijkheid zijn. Op deze manier krijg je meer geld voor je opgewekte energie. Om je een beeld te geven: 1 Kwh energie?? Is op dit moment veel meer waard ten opzichte van een jaar geleden. YES kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.

Check de mogelijkheden!