Heffingskorting energierekening

VvE’s, vastgoedbeheerders en woongebouwen met meerdere huisnummers achter één hoofdmeter kunnen bovenop de bestaande eenmalige heffingskorting, extra vermindering energiebelasting aanvragen. Verbruikers die in aanmerking komen voor de extra vermindering energiebelasting zijn vaak niet op de hoogte en betalen zodoende elk jaar te veel belasting. YES kan inzichtelijk maken of je voor deze extra teruggave energiebelasting in aanmerking komt en vervolgens de aanvraag bij de belastingdienst voor je regelen.

Check mijn heffingskorting

Bespaar duizenden euro’s

Gratis situatiecheck

Bespaar tot duizenden euro’s met vermindering energiebelasting

In Nederland heeft elk huishouden recht op een teruggave energiebelasting door middel van heffingskorting. Deze extra korting op de energiebelasting wordt meestal direct verrekend op de afrekening van de leverancier, maar in veel gevallen gebeurt dit per elektriciteitsaansluiting in plaats van per huisnummer. Zo kan het gebeuren dat je wettelijk gezien recht hebt op meer heffingskorting op je energierekening dan je nu krijgt. Voor deze extra teruggave energiebelastingen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook moet de aanvraag jaarlijks gedaan worden. Omdat deze aanvraag een lastig en tijdrovend proces kan zijn, zetten we onze experts graag in om ervoor te zorgen dat jij niet te veel energiebelasting betaalt.

Voor wie is deze vermindering energiebelasting?

De teruggave energiebelasting op basis van extra heffingskorting is van toepassing op situaties waarin er zich meerdere huisnummers achter één elektra aansluiting bevinden. Deze huisnummers zijn niet altijd bekend bij de relevante instanties, waardoor er door energieleveranciers slechts eenmaal heffingskorting wordt berekend op de jaarlijkse eindafrekening. Dit kan per aansluiting leiden tot het mislopen van duizenden euro’s aan heffingskorting waar je wettelijk gezien recht op hebt!

Weet je niet zeker of je voor deze teruggave van belastingen in aanmerking komt? De adviseurs van YES kunnen je daar meer over vertellen.

Check mijn heffingskorting

Wat levert een aanvraag bij YES mij op?

Afhankelijk van jouw situatie kan de extra heffingskorting dus behoorlijk wat geld opleveren. Toch zijn er maar weinig mensen die op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, en zelfs wanneer men op de hoogte is zorgt de hoeveelheid administratief werk er vaak voor dat men niet doorzet met het aanvragen van de teruggave energiebelasting. Zonde, want in wezen gaat het hier om geld waar je wettelijk gezien recht op hebt. 

Mede daarom kan het de moeite waard zijn om samen te werken met YES. Wij werken altijd transparant en doen er alles aan om onze klanten volledig ontzorgd door het proces heen te helpen: we beoordelen jouw situatie, dragen zorg voor de volledigheid van de aanvraag, stellen een motivatie op en nemen de communicatie met de betrokken instanties op ons.

Al met al zorgt YES ervoor dat jij met minimale inspanning de heffingskorting ontvangt waar jij maximaal recht op hebt. En dat kunnen we met terugwerkende kracht tot vijf jaar terug doen! 

Wie komt in aanmerking?

Ontvang je nu één keer de heffingskorting op je energierekening?
Dan kan het zijn dat je recht hebt op meer teruggave energiebelasting. Voor VVE’s, vastgoedbeheerders en woongebouwen geldt dat de teruggave energiebelasting doorgaans op de energierekening wordt verrekend per aansluiting. Echter heeft elk huisnummer achter de aansluiting wettelijk recht op teruggave.

Laat je niets aanvragen door YES? Dan krijg je géén extra heffingskorting.
De extra heffingskorting moet je jaarlijks laten aanvragen door YES en je moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Eigenlijk net zoals je gewend bent met andere “toeslagen” zoals kinderopvangtoeslag of huurtoeslag. Het aanvragen is een lastig en tijdrovend proces. De oplossing? Onze deskundigen die graag voor jou aan het werk gaan!

Spreek een deskundige

No cure, no pay

Indien je een aanvraag bij ons indient checken we gratis jouw situatie. We sturen je dan een vrijblijvend voorstel dat je uiterlijk de volgende dag zal ontvangen. Op basis van inzicht in je situatie en ons voorstel kun je vervolgens beslissen of je onze experts voor jou aan het werk wil laten gaan. Bij YES werken we op basis van no cure – no pay. Dat betekent dat wij een vergoeding in rekening brengen alleen wanneer de extra heffingskorting aan jou wordt uitbetaald. Dus geen geld terug, geen kosten voor jou.

Kom met ons in contact

Say Yes

We kunnen jouw aanvraag met 5 jaar terugwerkende kracht indienen.

Zo kan het totale bedrag dat jij terugkrijgt als compensatie voor je energiekosten stevig oplopen.

Wij weten exact welke stukken nodig zijn en hoe we die informatie snel verzamelen.

Met onze ervaring weten we precies hoe we de verschillende stappen in het aanvraagproces zo efficiënt mogelijk moeten zetten.

Wij regelen de aanvraag van alle documenten én leveren de nodige juridische ondersteuning.

Alle benodigde documenten vragen wij voor je aan, zodat je geen tijd kwijt bent aan administratieve zaken. Waar nodig kunnen wij je ondersteunen met advies op juridisch vlak.

Kom met ons in contact

Ervaringen van onze klanten

Lees meer

4,8

Altijd zeer deskundig te woord gestaan, en alles geregeld. En keurig het geld op de rekening ontvangen.

Godefried

Ze zijn accuraat, reageren snel en werk zeer grondig. Kortom een bedrijf om aan te raden!

LR Brill

Door gebruik te maken van de expertise van (mdw.) Yes heeft onze organisatie veel financieel voordeel gehad. Medewerkers zijn oprecht betrokken en actief om klant te helpen.

H. de Rooij

Vind het prettig zaken doen,ik lever het aan ,en jullie doen het werk waar je goed in bent , dat geeft mij weer tijd voor werkzaamheden waar ik goed in ben Gr Ron.

Ron de Wilde

Ik heb YES leren kennen als een bedrijf dat optimaal meedenkt, en daarbij ook met creatieve oplossingen durft te komen. In hun advisering gaan ze ver, en dat is wel zo prettig omdat “energieland” de afgelopen jaren een nogal turbulent speelveld is geworden.

Kees van Cappellen

Voor verschillende panden maken we gebruik van de dienstverlening van YES Energie. Dit verloopt naar tevredenheid.

Stephan Peters

Veelgestelde vragen

Nee. De korting op de heffing energiebelasting is een vast bedrag voor kleinverbruikers. Je krijgt dus niet meer belasting terug naarmate je meer of minder energie verbruikt.

De ODE of opslag duurzame energie is een vorm van energiebelasting die door de overheid wordt geheven over het gas en stroom dat je verbruikt. De ODE wordt strikt gebruikt door de overheid om subsidies voor het stimuleren van de energietransitie te bekostigen.

Neem direct contact op

YES Energie ondersteund al honderden bedrijven, verenigingen en vastgoedpartijen in Nederland bij het optimaliseren van hun energiekosten en het realiseren van projecten op het gebied van duurzame energie. Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

Over ons

Sinds 2007 adviseren wij met 24 medewerkers bedrijven, organisaties en instellingen in heel Nederland hoe zij hun energiekosten kunnen optimaliseren. Met innovatieve tools ontzorgen we je door alle vragen over energie in behandeling te nemen.

100% duurzaam

Elektrisch vervoer en thuis werken ter voorkoming van CO₂-uitstoot staat bij ons hoog in het vaandel.

Lees meer

4,8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Social media