Elektrisch rijden zonder opladen? Het kan!

6 juni 2022 -
Elektrisch rijden zonder opladen? Het kan!

Je leest het goed! Een elektrische auto die rijdt zonder laadpaal. De Nederlandse constructeur Lightyear lanceert een elektrische auto die zichzelf oplaadt dankzij zonnepanelen op het dak. Maar dan wel in ideale omstandigheden. Dit leuke idee kost trouwens nog wel zo’n 250.000 euro. 

Met de elektrische auto van Lightyear kun je dagelijks 35 kilometer op en neer (bijvoorbeeld naar je werk) rijden, zonder dat je hoeft te laden via een laadpaal. De auto laadt zichzelf op, dankzij de 5 m2 zonnepanelen op het dak van deze auto, die plaats biedt aan vijf personen.

Hoge efficiëntie
Lightyear 0 maakt gebruik van vier zuinige elektromotoren in de wielen, weegt relatief weinig voor een elektrische auto (1.575 kg) en heeft een zeer gunstige stroomlijn. Daardoor kan er met het bescheiden accupakket van 60 kWh toch ongeveer 625 km gereden worden met één laadbeurt. En zelfs meer als de zonnepanelen optimaal renderen bij mooi weer. De eerste exemplaren worden nog dit jaar geleverd.

Houd jij het gewoon nog even liever bij duurzame laadvoorzieningen? Maak dan kennis met ons mobility concept voor laadpalen.

Lees meer over onze laadpalen!