Duurzaam je terras verwarmen met Sit & Heat

6 juni 2020 -
Duurzaam je terras verwarmen met Sit & Heat

We mogen weer naar het terras! De meeste mensen vinden het heerlijk om lekker buiten te zitten, ook als het nét wat te fris is. Maar wist je dat de traditionele terrasverwarmers soms wel 12.000 watt per uur verbruiken? Niet zo duurzaam dus. Onze samenwerkingspartner Sit & Heat biedt een alternatief dat 95% minder energie verbruikt. Maak kennis met verwarmde terraskussens!

 Wij Nederlands zitten graag op het terras. Weer of geen weer. Zeker in het voor- en najaar en in de late avond kan het best nog wel frisjes zijn in de buitenlucht. Terrassen lossen dat vaak op met heaters. Je kent ze wel: buitenverwarming die altijd aanstaat. Of er nu 50 mensen op het terras zitten of misschien maar 2. Zit je precies op de goede plek, dan voel je die heerlijke warmte, maar als je pech hebt merk je er niet zoveel van. Dat kan beter, vond Sit & Heat.

Energiezuinig verwarmen

Hoe kun je de mensen op het terras verwarmen zodat iedereen daar wat aan heeft en zonder dat het te veel energie kost? “Eigenlijk is er een hele simpele oplossing voor”, legt Jeroen Diks van Sit & Heat uit. “Onze terraskussens verwarmen alleen als je er op gaat zitten. Zo gaat er geen warmte verloren aan de buitenlucht én verbruik je alleen energie als er ook echt iemand op het kussen zit. Voor de mensen op het terras is het ook nog eens fijner. Doordat het kussen de torso verwarmt waar ook je organen zitten, zorgt het bloed ervoor dat je hele lichaam lekker warm voelt.”

De terraskussens van Sit & Heat verbruiken 95% minder energie dan de traditionele terrasverwarmers. Om ervoor te zorgen dat het energieverbruik van de terraseigenaren daarna nog past bij hun aansluiting, werkt Sit & Heat samen met YES Energie Advies, die automatisch een energiecheck kan doen voor de ondernemers. Jeroen: “Duurzaamheid is voor ons ontzettend belangrijk. Wij willen samen met horecazaken echt een verschil maken op het gebied van CO2-uitstoot en energieverspilling. Kijk maar eens naar een grote stad als Parijs. Alle terrasheaters in die stad verbruiken per jaar net zoveel energie als 91.000 vluchten tussen Parijs en New York. Dat moet echt anders.”

Steeds meer vraag naar duurzame oplossing

Sit & Heat bestaat nu 6 jaar en levert de terraskussens aan 250 horecazaken door heel het land, maar ook daarbuiten. Van de Blonde Pater in Nijmegen tot Harrods in Londen. Ook verschillende voetbalstations maken er gebruik van. Juist in deze Corona-crisis merkt Sit & Heat dat de vraag naar de verwarmde terraskussens stijgt. Jeroen: “Het terras is nóg belangrijker geworden, omdat er maar weinig mensen binnen mogen zitten. Horecazaken willen hun terras zo optimaal mogelijk inzetten. Ook als het net te koud is om buiten te zitten. Duurzaamheid is daarbij ook nu nog steeds heel belangrijk, merken we.” Om horecazaken tegenmoet te komen in deze financieel lastige tijd, kunnen ondernemers de kussens nu ook via financial lease gebruiken.

Verwarmd kussen voor in huis

Inmiddels verkoopt Sit & Heat ook verwarmde kussens voor mensen thuis. Jeroen: “Handig voor binnen als maar één persoon uit je gezin het altijd koud heeft. Zonde om daar de verwarming voor aan te zetten! Je kunt ze ook in de tuin of op de camping gebruiken. Of misschien wel als je gaat vissen.”

Toekomstplannen heeft Sit & Heat genoeg. Zo zijn ze nu bezig met het ontwikkelen van een nieuwe dienst. “Heating as a service, noemen we dat. Daarmee kunnen horeca-ondernemers de kussens bij ons afnemen in de vorm van een abonnement. Wij zorgen er dan voor dat je altijd een werkend kussen hebt. Vergelijk het maar met Swapfiets bijvoorbeeld.” Over 10 jaar wil het bedrijf de halve wereld duurzaam verwarmen. Jeroen: “Een gemiddeld terras kan 10.000 kilo aan CO2 besparen met onze kussens. Zo kunnen we echt een flinke bijdrage leveren aan de CO2-reductie.”

Meer weten over Sit & Heat? Klik op de afbeelding!