Slimme thermostaat of E-thermostaat

De E-thermostaat of slimme thermostaat isde populairenaam voor eendigitale thermostaat die uw energieverbruik inzichtelijk maakt. De thermostaat is een beeldscherm met touch screen en is eenvoudig te bedienen. Steeds meer energieleveranciers bieden (nieuwe) klanten een slimme E-thermostaat. De naam van de thermostaat verschilt per leverancier. Om een slimme thermostaat te kunnen gebruiken moet u een leveringscontract hebbenmet de energieleverancier die de slimme thermostaat levert.

Uw thermostaat thuis met uw mobiele telefoon bedienen
Met behulp van een app op uw mobiele telefoon kunt u sommige slimme thermostaten thuis bedienen. Dit kan als u thuis bent, maar ook op afstand. U moet dan wel een mobiele telefoon hebben waarop u de thermostaat app kunt downloaden.Een energieleverancier isde aanbieder van zo’n app.

Wat kunt u met een slimme thermostaat?
De slimme thermostaat geeft u actueel inzicht in uw energieverbruik en de kosten. U ziet precies op welke tijdstippen van de dag u weinig of veel energie verbruikt. U komt er gauw achter welke apparaten veel energie verbruiken. Ook kunt een melding krijgen als u te veel energie verbruikt zodat u bijbetalen kunt voorkomen.

 terug naar alle begrippen