Beëindiging samenwerking Gazprom

4 april 2022 -
Beëindiging samenwerking Gazprom

Vanwege de Russische inval in Oekraïne hebben wij besloten geen samenwerkingsverband meer aan te gaan met het Russische gasbedrijf Gazprom. We staan niet achter de acties van dit land en doen daar dan ook afstand van. Wat dat betekent voor jou als lid leggen we je graag uit.

Veel gas dat we in Nederland gebruiken, komt uit Rusland. Sinds de Russische inval is de situatie helemaal geëscaleerd met torenhoge energieprijzen als gevolg. Waar mensen eerst €200 in de maand moesten betalen, zijn ze nu soms wel €600 kwijt. Dit is niet normaal en daarom helpen wij graag mee om Nederland onafhankelijk te maken van Russisch gas. Dat levert ons meerdere dingen op. “Als we onze afhankelijkheid van Russisch gas en olie slim afbouwen, helpt dit Oekraïne, de eigen portemonnee, de economie én het klimaat”, zegt expert Pieter Pauw van de Frankfurt School, Universiteit Utrecht en denktank Clingendael bijvoorbeeld.

Beëindiging contract

De afhankelijkheid van Russische energiebronnen moet zo snel mogelijk worden afgebouwd om de leveringszekerheid van energie te waarborgen.

YES heeft daarom een brief opgesteld waarmee contracten per de einddatum kunnen worden beëindigd. Met deze brief laten we Gazprom weten dat wij hevig protesteren tegen de inval van Rusland in Oekraïne. Maak ook kosteloos gebruik van de brief, hieronder kun je het voorbeeld bekijken.

Voorbeeldbrief contract opzeggingen