ANBI

Een instelling die als ANBI wordt aangemerkt, heeft als doel om het algemeen nut te dienen. Dit houdt in dat de organisatie zich volledig moet inzetten voor het algemeen belang. Een sportclub, personeelsvereniging of harmonieorkest zijn typische voorbeelden van organisaties die niet in aanmerking komen om een ANBI status te krijgen. Deze organisaties kunnen mogelijk wel worden beschouwd als een sociaal belang behartigende instelling (SSBI). Is jouw organisatie geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)? Dan kan onze ANBI-deal heel interessant zijn voor jou! Onze expertise stelt ons in staat om organisaties, waaronder Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s), te adviseren over de mogelijkheden voor teruggave van energiebelasting en andere relevante belastingvoordelen.

Of je recht hebt op een teruggave van energiebelasting hangt af van verschillende factoren. Een cruciale factor is of de ANBI zelf een contract heeft met een energieleverancier voor het verbruik van elektriciteit en/of gas. Indien dit niet het geval is, betaal je waarschijnlijk een voorschot aan de eigenaar van het gebouw of staat de energierekening wellicht niet op de juiste naam, waardoor je mogelijk een aanzienlijk financieel voordeel misloopt.

Onze energieadviseurs kunnen vrijblijvend jouw situatie onderzoeken, een correctie van te veel betaalde energiebelasting kan tot maximaal vijf jaar terug worden toegepast. Dit kan jouw ANBI duizenden euro’s opleveren!

Wij verzorgen je gehele Teruggave Energiebelasting

  • Wij hanteren het scherpste tarief voor de gehele aanvraag voor de Teruggave Energiebelasting.
  • De Belastingdienst heeft een speciale kortingsregeling voor ANBI. De teruggave bedraagt 50% van de betaalde energiebelasting.

Waarom kies je voor YES Energie Advies?

  • Je kunt nog meer besparen op uw energiekosten door met een flinke korting uw gas- en stroomcontract af te sluiten via een inkoopcollectief van YES.
  • Uitstekende service en een persoonlijke benadering.
  • Excellente referenties en reviews.
  • Hoge slagingskans door onze jarenlange ervaring.
  • No cure no pay, komt jouw instelling niet in aanmerking? Dan brengen wij vanzelfsprekend geen kosten in rekening!

Teruggave in combinatie met een contract? Ontvang een flinke korting!

Dien je aanvraag in!

Wil je kosten besparen met onze ANBI-deal? Dien dan eenvoudig jouw aanvraag in! Als wij je gegevens hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Samen bespreken we alle details en de stappen die we gaan nemen. Je krijgt daarbij een flinke korting op je energiecontract en wij regelen je aanvraag Teruggave Energiebelasting!

De gemaakte afspraken leggen we vast in een opdrachtformulier. Is alles duidelijk en heb je het formulier ondertekend? Dan gaan we voor je aan de slag!

Aanvraag indienen

Neem direct contact op

YES Energie ondersteund al honderden bedrijven, verenigingen en vastgoedpartijen in Nederland bij het optimaliseren van hun energiekosten en het realiseren van projecten op het gebied van duurzame energie. Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen?

4,8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Social media